Wat als jij alles wist over eenzaamheid? Zou je je dan eenzaam voelen, denk je? Of zou je dan in staat zijn het zelf op te lossen? Om goed wat aan je gevoel van eenzaamheid te kunnen doen, is het noodzakelijk dat je kennis hebt van eenzaamheid. Want als je niet geleerd hebt wat het is, en dat geldt voor de meeste mensen, kun je er ook niks aan doen.In de cursus Basiskennis Eenzaamheid 1 leg ik je daar van alles over uit én gaan we praktisch aan de slag.
Wil jij:
- Eindelijk eens minder last hebben van eenzaamheid?
- Minder stress ervaren en een beter zelfvertrouwen?
- Snappen waarom je je eigenlijk eenzaam voelt?
- Weten wat je eraan kan doen?
Dan is deze cursus wat voor jou.
Aan het eind van de cursus:
- Snap je hoe eenzaamheid werkt
- Ken je de dingen die je zelf kan doen om geen last meer te hebben van dat gevoel.
- Sta je steviger in je schoenen: je zelfvertrouwen zit echt in de lift!
- Ben je meer ontspannen en ok met jezelf en je omgeving
- Weet je wat er nodig is om beter in je vel te zitten
De cursus Basiskennis Eenzaamheid 1 kort op een rij:
De cursus Basiskennis Eenzaamheid 1 bestaat uit 4 modules. Elke module doorlopen we in een bijeenkomst van een dagdeel en met een opdracht ga je na iedere bijeenkomst thuis verder. In elke module komt het volgende aan bod:
Module 1: wat is eenzaamheid?
Wat is eenzaamheid eigenlijk? En vooral ook: wat is het niet? Wanneer ontstaat eenzaamheid en kan je je er dan ook op voorbereiden (ja, dat kan!)? In module 1 kijken we onder andere naar sociaal isolement, hoe je (voortaan) kan voorkomen dat je je eenzaam gaat voelen, niet-chronische en chronische eenzaamheid. Want ja, eenzaamheid wordt op den duur chronisch, als je er niet op tijd wat aan doet. Gelukkig wil jíj er wél mee aan de slag!
Aan het eind krijg je een opdracht om thuis mee aan de slag te gaan, vóordat je met module 2 begint heb je dus al een flinke stap gezet in het aanpakken van je eigen eenzaamheidsgevoelens.
Module 2: Eenzaamheid en de gevolgen
Eenzaamheid heeft veel gevolgen. Zowel de fysieke, mentale, emotionele en cognitieve gevolgen van eenzaamheid komen aan bod in deze module.
Module 3: Eenzaamheid: wat doe je eraan?
Welke voorwaarden heb je nodig om je gevoel van eenzaamheid aan te pakken? Wat moet je doen? En wat moet je vooral níet doen? In module kijken we onder andere naar deze vragen. Natuurlijk krijg je aan het eind van deze module weer een mooie opdracht mee naar huis om die uit te werken. Zodat je zo goed mogelijk beslagen ten ijs aan module 4 kan beginnen.
Module 4: En nu?
Fijn, al die kennis over eenzaamheid, maar hoe pas je die kennis nu toe, zodat je geen last meer hoeft te hebben van eenzaamheid? In deze module gaan we praktisch aan de slag met het maken van een plan.
Wanneer is deze cursus voor jou?
Deze cursus is voor jou als je je eenzaam voelt, maar ook als je wilt voorkómen dat je je eenzaam gaat voelen.
Jouw investering voor Basiskennis Eenzaamheid 1
Je wil de cursus doen. Anders was je niet tot hier gescrold. Maar wat kost dat dan? Qua tijd kun je denken aan zo’n 2,5 a 3 uur per bijeenkomst. De opdrachten om thuis te doen, zijn meestal klein en kosten je een kwartier per dag. Als een opdracht wat groter is, kun je denken aan een uur. Misschien anderhalf. Eenmalig.
Je financiële investering is 697eu. Ik ben vrijgesteld van BTW.
Groepen zijn niet groter dan 10 personen, om iedereen de persoonlijke aandacht te kunnen blijven geven die iedereen verdient. 1 op 1 is mogelijk. Voor welke variant gekozen wordt, hangt af van hoeveel aanmeldingen er zijn.
Kan ik het dan niet beter bij een andere organisatie zoals het wijkteam doen, mijn eenzaamheid aanpakken?
Nee. Mijn oprechte mening is van niet. Had ik daar anders over gedacht, dan had ik deze cursus niet ook ontwikkeld voor organisaties. Mijn ervaring is dat in Nederland meestal niet zo stilgestaan wordt bij wat eenzaamheid eigenlijk is of wat het doet. Wat er nodig is om het goed aan te pakken. En dat er op intuïtie, maar met weinig/geen kennis geprobeerd wordt eenzaamheid aan te pakken. Als dat niet zo was geweest, hadden niet 8,9 miljoen mensen in Nederland last gehad van eenzaamheid. Je leest het goed: 8,9 miljoen. Je bent dus niet de enige! Een eenzaamheidsspecialist raadplegen blijft dus echt het beste om te doen.
En is dit een groepscursus of een individuele cursus?
Groepen zijn niet groter dan 10 personen, om iedereen de persoonlijke aandacht te kunnen blijven geven die iedereen verdient. Dit geldt zowel voor als je je voor jezelf hebt aangemeld als voor organisaties. 1 op 1 is mogelijk. Voor welke variant gekozen wordt, hangt af van hoeveel aanmeldingen er zijn.